3 subsidies voor duurzaam bouwen
De meest bekende duurzaam bouwen subsidies zijn ongetwijfeld de Energieinvesteringsaftrek (EIA) en Milieuinvesteringsaftrek (MIA). Deze regelingen zijn grotendeels gericht op utiliteiten industrie, maar vaak niet op woningen. Toch zijn er wel degelijk subsidiekansen voor duurzame woningbouwers. In dit artikel zetten wij deze voor jou op een rijtje.
1. ISDE
Allereerst, de ISDE is een cash-subsidie gericht op particulieren, leveranciers en zakelijke gebruikers. Hierin kun je bijvoorbeeld warmtepompen gesubsidieerd krijgen. Afhankelijk van de energiezuinigheid van het apparaat, kun je tussen de €500 en boven de € 9.000 aan cash subsidie ontvangen per warmtepomp! Bovendien is dit gericht op renovaties en transformatieprojecten. Echter, Nieuwbouw is uitgesloten.
2. MIA: circulair
Verder, ben je heel ambitieus? Dan kun je circulaire woningen onder de MIA vergoed krijgen. Onder de MIA kun je tot 9% netto voordeel krijgen op jouw investeringen. In dit geval zou dat een zijn een pand met woningfunctie, gebouwcertificering (o.a. BREEAM, GPR) en hoge standaarden van materiaal hergebruik, levensduur en demostabiliteit. Zodoende, heb jij de ambitie een circulair pand neer te zetten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de specifieke eisen.
3. EIA: centrale verwarming
Ten slotte, is er één code op de energielijst die van toepassing is voor woningbouwers, namelijk een warmtepomp voor het collectief verwarmen van woningen. Onder deze regeling kun jij tot 45,5% investeringskorting toepassen. Waaronder investeringen in energiezuinige middelen.
De conclusie is: er zijn meerdere manieren om je duurzame woningbouwplannen vergoed te krijgen! Dat is goed nieuws!
Meer informatie?
Geïnteresseerd in duurzaam bouwen? Plus kan jou hierbij helpen! Bel Plus Projects op 070-3012420! Of heb jij een andere vraag betreft subsidies? Neem vooral contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.